supremum εκδόσεις

supremum εκδόσεις
Με σεβασμό στον Συγγραφέα ως βασικό και αναντικατάστατο κρίκο δημιουργίας ενός βιβλίου

Εισαγωγή στη Μαθηματική Ανάλυση. τόμος Α

Εισαγωγή στη Μαθηματική Ανάλυση. τόμος Α
Συναρτήσεις- Όρια- Συνέχεια

τόμος Β

τόμος Β
Γενικά Διαγωνίσματα Μαθηματικών

Γενικά Διαγωνίσματα Μαθηματικών

Γενικά Διαγωνίσματα Μαθηματικών
κυκλοφόρησε

«Δεν μπορώ να βρω ησυχία

που την ψυχή μου κτήμα έχει!

Δεν μπορώ στην ηρεμία!!

Διαρκώς να προχωράω πρέπει!!!»

Karl Marx....

.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

περιοδικό Παιδεία No1





Πρόλογος

Στον Σεφέρη

Ετούτη την πληγή
θα την κρατήσω ανοιχτή
να κλαίει και να ματώνει
κάθε φορά που θα μιλούν
για τα παλιά μας μεγαλεία.
Και συ, άσε τους φαύλους
ν' ανεβάζουν στην σκηνή
πουκάμισα αδειανά
και κούφια προσωπεία,
σαν τις τσιγγάνες να μας λεν τα ριζικά,
που χάραξε στο χέρι μας
μια τραγική πανάρχαια ιστορία.
Eλένη  Αρβελέρ




της Σύνταξης….

Ποιοι είμαστε
Είμαστε οι Επαγγελματίες Φροντιστές του Νομού Θεσπρωτίας, Δάσκαλοι πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης,  αυτοί που βρίσκονται δίπλα σου κάθε μέρα, τόσα χρόνια στην προσπάθεια  να κατακτήσεις τη γνώση και να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.
Από τη θέση αυτή δεν μπορούμε να λέμε ψέματα, δεν μπορούμε να «πλευρίζουμε» γονείς, δεν μπορούμε να εκβιάζουμε, δεν μπορούμε να ανταλλάσσουμε τα θέματα  των ενδοσχολικών εξετάσεων μ’ ένα συμπλήρωμα μισθού,… δεν μπορούμε να ελέγχουμε τους «άλλους» αν στα έμαθαν καλά,… το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να στα μάθουμε καλά,…..

Το δελτίο αυτό απευθύνεται σε Σένα το μαθητή του Λυκείου, ιδιαίτερα της Γ’  τάξης  και φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα ακόμα εργαλείο, μαζί με τα βιβλία σου και τις σημειώσεις των καθηγητών σου,  για τη μάχη των εξετάσεων που πλησιάζει.
Ευελπιστούμε να είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στη διαδικασία μάθησης, η οποία να καταδεικνύει την επιστημονική και διδακτική ετοιμότητα  και επάρκεια που χαρακτηρίζει τους Επαγγελματίες Φροντιστές του Νομού μας, αλλά και να καταθέτει την άποψη μας για την κλιμάκωση και την επιλογή  στη  θεματολογία  των εξετάσεων.   
Ελπίζουμε στα επόμενα τεύχη να καλύψουμε και τις μικρότερες τάξεις του Λυκείου  
Να ζητήσουμε προκαταβολικά συγνώμη για  τις πιθανές αβλεψίες οι οποίες ελπίζουμε στην πορεία της έκδοσης των επόμενων δελτίων να διορθωθούν…

Ευχόμαστε να σας  φανεί χρήσιμο και περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας   
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Συναδέλφους Επαγγελματίες Φροντιστές για τη θέρμη με την οποία αγκάλιασαν, από την πρώτη στιγμή την ιδέα του περιοδικού «Παιδεία». Η ουσιαστική συμπαράσταση που προσέφεραν στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη σύνταξη, κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης της ύλης, αποτελεί  παρακαταθήκη για το μέλλον του περιοδικού αλλά και  για την ουσιαστική βελτίωση του.
Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τον ενθουσιασμό  με τον όποιο μας εμπιστεύτηκαν τα πρωτότυπα Θέματα του πρώτου τεύχους.
Τα κείμενα  αυτά είναι πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων τους. Στο Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας παραχωρείται μονό το δικαίωμα της πρώτης κυκλοφορίας τους στο περιοδικό  «Παιδεία», Με την επιφύλαξη κάθε  άλλου νόμιμου δικαιώματος αυτονόητα  να παραμένει στους  συγγραφείς.

Από τη θέση αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυρία Αναστασία Σμυρόγλου για τη φροντίδα με την οποία μετέτρεψε μια απλή συλλογή κειμένων σ’ ένα μοντέρνο περιοδικό.


Αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη, και τούτο το περιοδικό σαν ανθρώπινο δημιούργημα ενδεχομένως να περιέχει τέτοια , αυτά και άλλες πιθανές  αβλεψίες βαρύνουν μόνο τους συγγραφείς των θεμάτων και σε καμία περίπτωση το Σύλλογο.


2 σχόλια:

Sταυρούλα Κουγιουμτσιάδη είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια!
Μπράβο σας!
Εύχομαι απ' την καρδιά μου, καλή συνέχεια κι εκπλήρωση των στόχων σας.

Βασίλης είπε...

Sταυρούλα

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πόση προσπάθεια χρειάστηκε για να παραμεριστούν «αντιλήψεις» εικοσαετίας, που κρατούσαν μακριά ανθρώπους που παλεύουν για τον ίδιο σκοπό. _ Ευτυχώς οι Νέοι Συνάδελφοι «επέβαλαν» την ενότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα _ που εδώ φαίνεται ένα πολύ μικρό δείγμα του _ πραγματικά δικαιώνει όσους πίστεψαν πως είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν απ’ όσα μας χωρίζουν,…

Θα σου στείλω το πρώτο τεύχος _ που ήδη εξαντλήθηκε _ για να καταλάβεις την ποιότητα και τη μοναδικότητα του εγχειρήματος.
Αρκεί να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο σε κανέναν σύλλογο φροντιστών στην Ελλάδα, δηλαδή περιοδικό με θέματα εξετάσεων ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ για την Γ’ Λυκείου,…

Καλημέρα