«Δεν μπορώ να βρω ησυχία

που την ψυχή μου κτήμα έχει!

Δεν μπορώ στην ηρεμία!!

Διαρκώς να προχωράω πρέπει!!!»

Karl Marx....

.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΗΣ 2011 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΘΕΜΑ Δ.


 
Σχόλιο
Σαφώς πιο εύκολα από τα αντίστοιχα του Μαΐου.
Υπάρχει(;) και καταγράφεται μια στροφή της Επιτροπής
Δεν ξέρουμε αν έχει να κάνει με τη στελέχωση της _ ούτε αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει
Έτσι κι αλλιώς οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές πρέπει να μπορούν να επιλύουν όλα τα θέματα _ εφόσον αυτά είναι σωστά διατυπωμένα _ ανεξάρτητα  από τους θεματοθέτες


Το θέμα Β  είναι απλό πρόβλημα_ περιέχονται πολλά αντίστοιχα στο σχολικό βιβλίο και λυμένα.
Το θέμα Γ σαφώς πιο αντιμετωπίσιμο σε σχέση με το αντίστοιχο του Μαΐου. Όλα τα έδινε, ακόμα και το θέμα της διαμέσου, μπορούσε κάποιος και πρακτικά να αποδείξει ότι το πλάτος C ήταν 10, αρκεί να ήξερε πως βρίσκουμε τη διάμεσο σε ομαδοποιημένη κατανομή  _ θυμίζουμε ότι στο αντίστοιχο θέμα Γ του  Μαΐου,  οι υποψήφιοι έπρεπε μόνοι τους να καταλάβουν ακόμα και τον αριθμό των κλάσεων,….

Το θέμα Δ περιείχε το ενδεχόμενο :  το πολύ σε μία από τις δύο εταιρείες , το οποίο είναι το μοναδικό,  που ΔΕΝ περιέχεται στη σχετική εφαρμογή του σχολικού βιβλίου _ αλλά είναι γνωστό σε όλους τους υποψηφίους που έχουν κάνει μια αξιοπρεπή προετοιμασία

Το θέμα Δ3 άστοχο _ παρόλο ότι με μια προσεχτική διατύπωση θα ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμο _ και έτσι θα δικαιολογούσε και τα μόλις 4 μόρια που του έδιναν.

Είχαμε επισημάνει σε παλαιότερη ανάρτηση ότι το μάθημα
Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής έχει πολλά περιθώρια διεύρυνσης της θεματολογίας του_ και κάθε φορά η Επιτροπή το αποδεικνύει. Απλά πρέπει να είναι πιο προσεκτική και να λαμβάνει υπόψη της ότι ο χρόνος των τριών ωρών δεν επιτρέπει άστοχους πειραματισμούς.
Έχουμε την εντύπωση ότι οι λύτες των θεμάτων, που αναλαμβάνουν αυτό το έργο,  πριν αυτά αποσταλούν στα εξεταστικά κέντρα,   πρέπει να είναι αποκλειστικά καθηγητές που διδάσκουν το συγκεκριμένο μάθημα για αρκετά χρόνια και να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τη γνώμη τους, στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: