«Δεν μπορώ να βρω ησυχία

που την ψυχή μου κτήμα έχει!

Δεν μπορώ στην ηρεμία!!

Διαρκώς να προχωράω πρέπει!!!»

Karl Marx....

.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΗΣ 2011 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΜΑ Α,Β,Γ

ολοκληρωμένες οι εκφωνήσεις βρίσκονται εδώ:

ολοκληρωμένες οι λύσεις βρίσκονται εδώ Σχόλιο:
Θέματα εμφανώς άλλου ύφους_  ιδιαίτερα το Γ

Το Θέμα Β έδινε περισσότερο έμφαση στη γεωμετρική αναπαράσταση των μιγαδικών αριθμών, σ’ αυτόν τον τομέα ήταν πιο ολοκληρωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο Θέμα Β του Μαΐου_ πιο φτωχό όμως σε σχέση με τις ιδιότητες των μιγαδικών που εξέταζε. Στα θετικά καταγράφεται και το ότι εξέταζε για πρώτη φορά και την παραβολή ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα ευθεία- κύκλος.
Το Θέμα Γ ήταν άλλης εποχής! (αυτό δεν είναι κατά ανάγκη κακό) ήταν ένα καλό θέμα, ιδιαίτερα το Γ 2 , το οποίο για να το απαντήσεις σωστά έπρεπε να έχεις τη γεωμετρική εποπτεία της κατάστασης που περιέγραφε, πράγμα το οποίο ήταν και το ζητούμενο από την επιτροπή για αυτό άλλωστε έδινε και το σχήμα.
Το Θέμα Γ ήταν καλύτερο από το αντίστοιχο του Μαΐου.

Το Θέμα Δ  ήταν πολύ κατώτερο από το αντίστοιχο του Μαΐου. Απλά δεν ήταν Θέμα Δ,  αλλά ένα γνωστό θέμα Γ , και αυτό ήταν μάλλον εν γνώσει της επιτροπής και για αυτό το λόγο το «παραγέμισε» με 5 (πέντε!!) υποερωτήματα εκ των οποίων τα δύο ήταν διπλά!

Το Θέμα Γ 2 θα μετρίαζε τα άριστα,  αν το αντίστοιχο θέμα ήταν στις εξετάσεις του Μαΐου, παρόλο που γενικά τα θέματα των επαναληπτικών του Ιουνίου στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κρίνονται πιο εύκολα από τα αντίστοιχα του Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: